NJE MENGJES I SHIJSHEM ME PETULLAT E GJYSHES.


Përgatitja e Petullave Gënjeshtare në kushte shtëpie.


Petulla të ngrohta, qe mund te shoqërohen me pak mjaltë, sheqer pluhur a kanellë, reçel apo djathë shija e tyre të magjeps tërësisht.

Te kendshme për mëngjes, petullat jane një nga gatimet speciale jo vetëm për familjen  por edhe miqtë .
Ju sjellim më poshtë një recetë të lehtë dhe të shpejtë për përgatitjen e tyre.
Emërtohen gënjeshtare sepse janë të fryra nga jashtë dhe bosh nga brenda. E megjithatë, shija e tyre është fantastike.
Përbërësit
-        500 gr miell gruri.
-        2 kokrra vezë të freskëta.
-        1 gotë e gjysmë kos.
-        Dy lugë kafeje me sodë.
-        Pak kripë.
Përgatitja

Në një tas të madh shtojmë miellin, sodën dhe kripën shtojmë dy vezët dhe kosin.I përziejmë të gjithë përbërësit dhe punojmë brumin me dorë derisa të krijohet një masë e njëtrajtshme dhe homogjene.

Pasi brumi është gati, #GATIMESHTEPIE ju sugjeron ta lini të pushojë përreth një orë.


Brumin e ndajmë në dy pjesë dhe secilën prej pjesëve e hapim në një petë me trashësi rreth gjysem cm.

Petën e presim sipas dëshirës në katrore, rrethore me gote  ose trekëndore të vogla me madhësi nga 5-6 centimetra.
Vendosim tiganin në zjarr dhe hedhim vajin dhe sapo te nxehet fillojmë me skuqjen.
JU BEFTE MIRE.

No comments:

Post a Comment