Pule e Pjekur Mbushur me Oriz.


Përbërësit:
• 1 gote uji oriz,
• 100 gr gjalpë,
• 1 qepë,
• 1 pulë e madhe te 1.5kg ,
• erza te thara ne tableta(vegeto),
• mustardë
• kripë,
• piper


Përgatitja:

Pulën e pastrojmë me pase vejme qe ta zijme . me pase e heqim dhe e leme qe te ftohet. Me pas  e marinojme me krip piper rigon dhe rozmarin si dhe vegeto. Ne nje ene tjeter ne te njejten kohe vejm orizin 10minuta qe te ziej në ujë me kripë. Qepa e prere e skuqim me 50 gr gjalpë deri sa te marrin nje ngjyre te arte . Hidhet orizi i kulluar , hedhim  pak kripë e vegetë dhe me këtë masë të orizit mbushet pula. Vendoset në tavë, ku do të piqet, mbi i hedhet pjesa e mbetur e gjalpit e nxehur mirë, por jo e djegur dhe 0.5 gotë ujë. Pula mbulohet me leter alumin dhe futet në furrë të nxehtë me temp.200 gradë Celsius për t’u pjekur 1 orë.
Zbulohet nga letra e aluminit, laget me lëngun, të cilin e lëshon gjatë pjekjes dhe vazhdon të piqet edhe 30 minuta gjersa të skuqet mirë.
Shërbehet me mbushjen dhe sallatë sipas dëshirës.

Ju bëftë mirë!

No comments:

Post a Comment